2016-04-04
琴日星期日晚,同男友入大坑揾食,想食果间就食唔到,但呢间就令我地惊喜万分,超想再食❤❤我入店前就想食烧猪,所以男友即叫左,我地先再睇餐牌慢慢点。佢帮我地落完烧猪就送左篮面包上黎,份量一点也不少👍有阵阵既香草味,不用牛油也十分香,每旧上面更附上一粒酸梅,令人越食越停不了口根住我地叫左既地中海式香辣鱿鱼 $108出场啦😍😊个汁好野味,少少辣。加埋辣肠,更加野味😍而且由配料可见唔系临上台前炒下就算,真系煮过,加上鱿鱼好腍👍而且份量都好足,有十旧到(好似更多)👍男友仲忍唔住拎汁黎点包食😉男友见酒唔太贵,叫左杯shiraz $78黎饮。配烧猪仔一流😉我地倾下食下,大约三十分钟到,主角西班牙式烧乳猪(1/4) $268终于上场,一食真系停唔到口😍😍皮好脆,而肉汁系甘流出黎,每啖既肉香都溢满整个口,唔可任何汁食都食到少少咸味👍👍佢有个汁,少少酸甜,加埋落去食,唔会盖过猪仔本身既味道,但就令人食完冇甘腻最后男友想食炭烧北海道带子 $138我认为呢个相比之前既所有菜色,有点逊色,但都好好味👍略嫌酸菜多了点,会盖过带子的味道,而带子的烧味可以更重一点总括黎讲,全晚既菜式都十分有水准,价钱又不会太高,是十分
我入店前就想食烧猪,所以男友即叫左,我地先再睇餐牌慢慢点。