2017-07-02
之前星期六黎谂住食,但望到人龙就却步了今日平日都惊多人,12点钟左右黎到就唔使等位,直接入得虽然小弟唔饮奶,但身边朋友都一致话十字牌既奶好饮。今次十字牌开冰室,就一于黎试下一行6人,唔系嗌常餐就系皇牌餐,见餐厅其他顾客都系嗌依两个餐为主嗌咩食之前都纠结左好耐常餐($49)定皇牌餐($53)好,常餐有吉列猪扒同猪骨汤,但又想食皇牌餐既蕃茄牛尾汤,最大原因系皇牌餐有黑松露炒蛋但常餐系普通炒蛋。既然咁难谂,就决定同朋友share一人一款餐,咁就满足晒咁多个愿望饮品本身想试特色饮品,但无得加钱转,一定要额外散嗌,咁餐有饮品既情况下就+$5转左十字牌朱古力奶,朋友就有嗌普通既十字奶同士多啤梨奶可惜唔记得转多士,就得方包;皇牌餐既通粉可以转意粉,常餐既意粉又可以转通粉,啱晒我地依啲麻烦人嘢食方面,两个汤底比较之下,我个人就钟意牛奶猪骨汤多啲,好浓郁好好饮;反而香浓蕃茄汤就一啲都唔香浓,无乜味。但点方包黎讲,点蕃茄汤又啱味过点猪骨汤,所以最后两个汤底都所剩无几。炒蛋方面,黑松露炒蛋就明显系出色好多,黑松露味好够最后仲嗌多左个西多士share如果下次自己一个黎,真系唔知嗌皇牌定常餐好,各有千秋,所以下
炒蛋方面,黑松露炒蛋就明显系出色好多,黑松露味好够
最后仲嗌多左个西多士share
如果下次自己一个黎,真系唔知嗌皇牌定常餐好,各有千秋,所以下次再黎都一定要逼朋友同我一齐share
虽然比依个价钱有好多更出色既茶餐厅拣,但间唔中黎下无坏既~环境同服务都好好,嘢食唔系惊为天人,但都不过不失,唔使排队既话就可以接受