2017-11-04 698 浏览
某人经过见到呢到出咗款新既千层蛋糕, 包括有三款口味, 提拉米苏味, 抹茶味同柚子味, 分开咗2次买, 第一次试咗TILAMISU味, 之后就试咗柚子味, 柚子款个卖相好有高贵既感觉, 而Tilamisu既卖相就好似朱古力既千层蛋糕咁, 不过呢款千层蛋糕只得呢个size, 应该系5吋左右, 细细个虽然买嚟做生日蛋糕好似好寒酸咁, 但呢款蛋糕可以够4个人食, 最多6个人啰!提拉米苏千层蛋糕 - 千层做得好薄, 每层都夹咗薄薄既一层cream, 但其实成个蛋糕都好重咖啡味, 唔会好甜, 亦都唔算好腻, 不错柚子千层蛋糕 - 卖相感觉好高贵, 每层千层都好明显咁见到, 面层就啫咗好多mouses, 千层亦做得好薄, 而每层亦夹咗薄薄既一层柚子cream, 感觉好清新, 味道不错总结 : 下次会试埋抹茶味

总结 : 下次会试埋抹茶味
2017-10-29
2 分钟 (外卖自取)