2024-09-04
朋友系外地返黎,同佢食饭要有体面又要锡住个何包👛,最好就系食放题😆,一个价钱120分钟任饮任食,一啲都唔会肉赤😆😆。Search openrice揾倒间又就脚,又性价比高,又高质嘅放题餐厅,除左日式刺身,寿司🍣外,仲有泰式同港式野食,加$148仲可以升级食高级啲。如一般放题格局,自助区有冻柜放饮品,呢度有除左气水果汁饮品,仲有啤酒🍻;前菜区我最钟意系爽辣鱼皮,呢个好小地方有得食,而且味道口感都好好,系我今晚不停refill嘅前菜👍🏻。其他用QR code扫果啲食物唔讲,今次主打推介升级板刺身拼盘同埋海鲜拼盘,哗,上枱真系大声叫左出黎,好正㖞,即刻相机食先,打打卡,刺身拼盘厚切三文鱼,非常非常肥美,油花充足,每啖都系口中爆发;大赤虾,虾头同虾身紧紧连住,非常新鲜,入口黏黏滑滑,越𡁻越鲜甜👍🏻;油甘鱼油花唔多,但非常有口感;刺身呢part,朋友食到拍晒手掌。海鲜拼盘都非常大体,两盒鱼子酱放系中间,成个拼盘即时升格;雪蟹脚肉质结实,带些小海水味,非常新鲜;鲍鱼都好大只,油渍过令鲜味更突出;翡翠螺预先离壳,非常贴心,螺肉烟烟韧韧好有咬口,越咬越甜。海胆帆立贝好鲜甜,海胆口感creamy,撞埋鲜
海胆帆立贝好鲜甜,海胆口感creamy,撞埋鲜甜黏滑嘅帆立贝,两者系口入边互相爆发。
总舍黎讲,呢度食物质素好好,如果再有朋友聚会,呢度都系最好选择。