餐厅: 千両 (港威商場)
资讯:

2024-08-15 172 浏览
午餐想食寿司咁岩见到佢,走入去试下,整体体验舒服对得住价钱,平日就要等下位。先讲环境,坐位舒服唔迫,灯光同设计好似去左日本职人餐厅,偏暗黄灯光有家居感觉,可以暂时避开office 都市世界。食物方面,lunch set有好多选择由锅物到寿司都有,今次试左极上9格寿司套餐,最中意食嘅带子味道都唔错,唔会腥,寿司饭湿度都ok唔会好干/酸味太出。配菜就有味噌汤,蒸水蛋,沙律同类似蕃薯泥,蕃薯泥好好味,应该混合左日式调味,例如味噌,混合出来唔会盖过蕃薯嘅原味,都唔会成话好浓味噌抢晒。最后叫左甜品,北海道芝士蛋糕配抹茶雪糕,实物蛋糕好细只有约1/4手掌大小,味道中规中矩,雪糕建议快啲食融化速度好快。
等候时间
50 分钟 (堂食)
用餐时段