2022-04-17
最近好多人食呢间新开主打新鲜贝类嘅「贝料理」,师傅每日都会拣选时令新鲜来货,以西日Fusion 煮法突出每种贝类嘅口感同鲜味。今次就试咗午市套餐,佢哋嘅午市套餐有三款,有松、竹、梅😍 我就拣咗松😋松 $280前菜-时令贝蕃茄野菜沙律🥗沙律好大碟,蕃茄几甜,沙律菜都好新鲜,仲有一大片北寄贝。带子贝伴日本渍物带子贝伴日本渍物系帆立贝粒配日本蒜头,帆立贝粒几大粒,好鲜甜,配日本蒜头几特别🥰季节贝汤呢个汤好浓郁,饮落有啲似龙虾汤,加埋贝柱同昆布令汤更鲜甜😋日式清酒煮蚬有三只大蚬,每只都好厚肉,蚬肉鲜甜无沙,加清酒煮更加突出鲜甜味。铁板烧智利鲈鱼配贝炒野莱智利鲈鱼煎到外皮好香脆,仲可以点黑松露沙律酱,鱼肉充满油香,肉质好嫩滑,有少少入口即溶嘅感觉,好似食紧比目鱼咁😝 另外配上贝炒野菜,有珊瑚蚌,份量都好多🥹铁板烧贝类炒饭最后仲有铁板烧贝类炒饭,可以望住师傅炒👍🏻 炒饭都有带子粒好有诚意,炒到饭粒分明,金黄香口,好食😋
松 $280
前菜-时令贝蕃茄野菜沙律🥗
沙律好大碟,蕃茄几甜,沙律菜都好新鲜,仲有一大片北寄贝。
带子贝伴日本渍物
季节贝汤
呢个汤好浓郁,饮落有啲似龙虾汤,加埋贝柱同昆布令汤更鲜甜😋
日式清酒煮蚬
铁板烧智利鲈鱼配贝炒野莱