2024-01-02
阿仔放完假就考试,休息埋今日佢都要开始专心温书📚,正所谓三军未动 粮草先行,今日一于带佢去牛駅食返过放题先🥰。未到1200🕛已经上到创兴广场2楼,发现全层都属于牛駅,地方好大,唔单止地方大,人仲好多,人龙🚶♂️🚶♂️🚶♂️已经打咗一个圈。好彩我地一早已经book咗位。平日午市放题任食4️⃣小时有够夸张,价钱都系由$168~$308,抵到咁就梗系要一早订定位啦,我先至唔会博walk in。我地拣咗个中上价位嘅3️⃣号餐,汤底有🔟个选择,新加入咗羊腩煲锅底🐑,不过我麻麻地羊。加上我又啱啱好返,所唔拣秘制麻辣,拣咗个椰子鸡🥥,阿仔就叫咗个沙爹锅🌶。(鸳鸯锅 +$48)清甜椰子鸡锅 - 椰子味🥥唔算重,但胜在够清甜。香辣沙爹锅 - 唔太辣🌶,非常惹味😋。美国极黑和牛片任食放题 $218午市食物选择唔多,肉类相对较少,不过唔紧要,最紧要系质素好,基本上我地只系主打以下几样嘢🥰。🌟美国极黑和牛片🌟美国安格斯牛板腱🌟美国特级肩胛肉🌟巴西牛脷托🌟手打虾滑🌟手打墨鱼滑美国极黑和牛片同理美国特级肩胛肉眼片🐂质素唔算,肉质软腍有油香,有中上嘅水准😋。巴西牛脷托👅就爽口弹牙,只系细块咗少少😆,我就一个人食咗三四十块
清甜椰子鸡锅 - 椰子味🥥唔算重,但胜在够清甜。
香辣沙爹锅 - 唔太辣🌶,非常惹味😋。
美国极黑和牛片任食放题 $218
🌟美国极黑和牛片
🌟美国安格斯牛板腱
🌟美国特级肩胛肉
🌟巴西牛脷托
🌟手打虾滑
🌟手打墨鱼滑
美国极黑和牛片同理美国特级肩胛肉眼片🐂质素唔算,肉质软腍有油香,有中上嘅水准😋。巴西牛脷托👅就爽口弹牙,只系细块咗少少😆,我就一个人食咗三四十块,阿仔就狂食美国极黑和牛,我都数唔到佢食咗几多盒;另外虾滑和墨鱼滑真心出色。
饮品方面亦非常多选择🥰,除咗基本嘢外,啤酒🍺、清酒🍶、梅酒🥃都系任饮。
甜品有我至爱Häagen-Dazs雪糕🍦,雀巢甜筒,其他仲有乳酪、芋圆、奶冻、蕨饼等🥰。
而家有仲加入咗糯米饭,蛇羹等食材任食,呢个价钱坐足四个钟,真系无得输。如果平日2点后入座更加有全单88折优惠,真系抵上加抵。