2022-12-11
今次又嚟到油塘的Green Thai食泰国菜, 见佢Lunch有套餐都比较抵,钟意海南鸡嘅我, 入咗去梗系必食佢嘅海南鸡饭啦😆本人觉得海南鸡饭麻麻地, 其实食落都有鸡味嘅, 只不过觉得佢偏向白切鸡嘅味道多啲😩 基本上佢比嘅肉都比较嫩滑, 都好少鸡胸位, 所以都值得赞~ 不过唔系我心目中完美嘅海南鸡味😂另外叫咗个马来海鲜喇沙, 69蚊嚟讲有海鲜我觉得都算平, 海鲜都唔算少, 而且喇沙都算系重口味, 个人觉得都唔错👍🏼另外,我哋加咗一份泰式炸鱼饼做小食, 如图所示得一块, 14蚊有啲孤寒😂 而且我觉得佢似素食鱼饼多啲.... 食落劲有平时素食的大豆味😂😂😂虽然唔知佢平时其他单叫嘅泰国菜好唔好食, 揾日都可以试下😂#泰国菜 #泰国 #thaifood #thailand ##thai #油塘美食 #海南鶏饭 #海南鸡饭 #鸡饭 #喇沙 #香港特色 #香港美食指南 #香港美食 #食好d食平d #食评 #食好西 #食好d #黄怪兽自家制 #黄怪兽觅食 #foodie #foodblogger #followforfollowback #foodiehk #hk #hkfood #hkfoodie
虽然唔知佢平时其他单叫嘅泰国菜好唔好食, 揾日都可以试下😂
#泰国菜 #泰国 #thaifood #thailand ##thai #油塘美食 #海南鶏饭 #海南鸡饭 #鸡饭 #喇沙 #香港特色 #香港美食指南 #香港美食 #食好d食平d #食评 #食好西 #食好d #黄怪兽自家制 #黄怪兽觅食 #foodie #foodblogger #followforfollowback #foodiehk #hk #hkfood #hkfoodie #hk90s #叻沙
#想要更多真实食评搜寻ig黄怪兽觅食