餐厅: 鮨燐
资讯:

2022-06-02 371 浏览
𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐑𝐢𝐧✨「鮨燐」质素高,口碑一直都唔错知道尖沙咀H Zentre有分店,就系谷辰上一层又近公司,所以book咗lunch嚟试吓☺️中午时段都好多人,差唔多坐满我哋被安排坐喺细房,所以比较清静。Omakase Sushi Set $458+前菜、茶碗蒸、10贯寿司、手卷、素面、甜品:▪️白真鲷▪️深海大池鱼▪️鹿儿岛间八鱼▪️活赤贝▪️松叶蟹|混合蟹膏▪️金目鲷▪️铿鱼▪️鳕鱼bb▪️北海道马粪海胆▪️鲭鱼▪️碎拖罗手卷▫️昆布海苔酱素面▫️柚子雪葩师傅态度好好,经常有互动,仲几funny好有心机讲解每一道寿司包括种类、产地、调味配搭同食法食材都几新鲜,赤贝亦系暂时食过最爽甜而且呢度处理嘅鲭鱼手法亦都好好马粪海胆好新鲜,甘甜浓滑又creamy💛平时好惊腥味好重,加埋紫苏叶又会抢哂啲味难得呢度balance得好好不过今次无我钟意食嘅左口鱼但试咗出面少有食到嘅鳕鱼bblunch食性价比好高,我觉得食10贯都好饱👍🏻虽然唔算多贵价鱼,但质素都唔错如果想试多几款唔同款加稀有品种,可以拣14贯~
𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 𝐑𝐢𝐧✨

「鮨燐」质素高,口碑一直都唔错
知道尖沙咀H Zentre有分店,就系谷辰上一层
又近公司,所以book咗lunch嚟试吓☺️
中午时段都好多人,差唔多坐满
我哋被安排坐喺细房,所以比较清静

。Omakase Sushi Set $458+

▪️鲭鱼
▪️碎拖罗手卷
▫️昆布海苔酱素面
▫️柚子雪葩

师傅态度好好,经常有互动,仲几funny
好有心机讲解每一道寿司
包括种类、产地、调味配搭同食法
食材都几新鲜,赤贝亦系暂时食过最爽甜
而且呢度处理嘅鲭鱼手法亦都好好
马粪海胆好新鲜,甘甜浓滑又creamy💛
平时好惊腥味好重,加埋紫苏叶又会抢哂啲味
难得呢度balance得好好
不过今次无我钟意食嘅左口鱼
但试咗出面少有食到嘅鳕鱼bb
lunch食性价比好高,我觉得食10贯都好饱👍🏻
虽然唔算多贵价鱼,但质素都唔错
如果想试多几款唔同款加稀有品种,可以拣14贯~