2023-06-08 1251 浏览
原本今日去Obar,俾多次那间韩国餐厅,希望唔会上次食,等了45分钟才上菜。点知今日东主有喜,休息!天气炎热,我唔想再去珍姐厨房。上星期五一边食,一边流汗。地方又窄,夏天顶唔顺行去𩠌记潮食,无开门! 其实呢间唔太好味,只是地方够大,冷气够。对面似是五金舖的老细,话识呢间舖的老细,话有人番,立刻打电话俾老细。我和同事们已谂去边度食蓬星期三,源品车仔面和谷妈妈不营业。同事谂起有其他同事去过大坑火龙文化馆午餐,唔错搭䢂上一楼,环境不错,招呼又好。我睇见食客唔系呢头返工,似退休人士有set lunch, 饮品可拣汽水或开壶茶。我拣了开壶龙井。我饮落太淡味,打开茶壶一看,原来是茶包。炒饭最好味,有粒粒咸蛋黄餐前有小食-青瓜,唔够酸,不过送炒饭,好味㖞可能客家用的伊面不同,平时食龙虾伊面的伊面,不是同一样质感鸡完全无客家咸鸡的味道扣肉太肥白饭用钵仔上,我好耐见过希望set lunch隔一段时间会有更改就好了

蓬星期三,源品车仔面和谷妈妈不营业。

同事谂起有其他同事去过大坑火龙文化馆午餐,唔错

炒饭最好味,有粒粒咸蛋黄
餐前有小食-青瓜,唔够酸,不过送炒饭,好味㖞

可能客家用的伊面不同,平时食龙虾伊面的伊面,不是同一样质感

鸡完全无客家咸鸡的味道

扣肉太肥

白饭用钵仔上,我好耐见过

希望set lunch隔一段时间会有更改就好了
伊面