2024-06-20 24 浏览
📍Double Black(半山)半山摩罗庙街26号建兴楼地下A号舖难得放平日,过海四围游览下,喺半山比我无意中发现到呢间型格cafe,仲要坐满人,一睇就知是好东西👉Party Chicken Wing💰$68😋😋😋😋.8/5第一次食呢款鸡翼,好似炸生蚝咁样,外层脆皮炸粉一啲都唔厚,咬落脆卜卜,内里鸡翼鲜嫩多汁,唔洗点酱汁都已经够惹味👉Crispy Chicken Cheese Sauce Burges💰$128😋😋😋😋.7/5汉堡包大大份,非常有睇头,面包咬落似丹麦酥味道,松脆可口,件鸡扒沾上炸粉炸过,火喉控制得好好,鸡扒系非常滑,仲有汁流出嚟,蕃茄同生菜又多又新鲜。配菜拣咗蕃薯条,唔系四围都有得食,趁热食就最好不过👉Grilled Chicken & Soft Boiled Egg Avocado Mousse Sourdough toast💰$128😋😋😋😋.8/5最钟意食酸种面包嘅我,见到就唔会放过,只系拣咩配料就得,唔洗烦食咩,今次拣咗烤鸡蛋同牛油果,都系最正嘅配搭,系特制过嘅烤鸡胸,一啲都唔韧,又够入味,系半熟蛋呀,最钟意呢个状态嘅蛋,好香蛋味,好满意👉Creamy Bla
📍Double Black(半山)
半山摩罗庙街26号建兴楼地下A号舖
💰$128
👉Creamy Black
💰$48
😋😋😋😋.8/5
好小地方可以饮到,呢度有得叩就试下,最喜欢层泡,饮落好顺滑,咖啡好香浓,带点果味,唔错
👉Flat White
💰$45
😋😋😋😋.7/5
香滑奶泡加上香浓咖啡,系绝配
回头:yesyesyes!呢间cafe咁型格,嘢食嘢饮又好食,仲可以带狗狗一齐享用,真系无介绍错嫁