2024-07-03 26 浏览
半山一直都俾人一个好chill嘅感觉,小编今次就去到半山区嘅一间Cafe,放空半日调整心态,要行更长远嘅路😋Cafe位于半山区位置,一路搭半山扶手电梯上去,差唔多去到尾,邻近住宅区,所以都好多好多喺附近住嘅朋友都会去, Cafe有室内同室外位置,各有特色叫咗个周打蚬汤+卡邦尼意粉+炸鸡汉堡包配炸番薯条,另外仲叫咗个ice latte & flat white周打蚬汤相当有惊喜,系装喺个面包里面,面包超软熟,而且周打蚬汤𠮶啲料好足,好creamy,材料好丰富当中有蚬、洋葱和薯仔粒😊卡邦尼意粉, 每一啖都充满惊喜,唔会有食滞咗嘅感觉,表面光滑细腻,意粉不会过软也不会太硬,好有弹性。烟肉条撒落其中,充满咸香脆脆的口感对比,帕玛森芝士的浓郁芳香也随之融入,让整个口腔都被丰富的味道所充满,温泉蛋的丝滑质感和芝士的浓郁奶香也融为一体,口感顺滑醇厚。炸鸡肉汉堡,见到面包都有搽上牛油,再配上厚厚嘅炸鸡,蕃茄片同生菜都好新鲜,相当邪恶,再配上新鲜即炸嘅番薯条真系好满足😉至于咖啡方面都相当高质,两杯都好Creamy,入口好顺滑,用嘅咖啡豆都系比较nutty ,慢慢喺度坐喺度饮一杯咖啡同朋友倾吓偈咁就过咗一

至于咖啡方面都相当高质,两杯都好Creamy,入口好顺滑,用嘅咖啡豆都系比较nutty ,慢慢喺度坐喺度饮一杯咖啡同朋友倾吓偈咁就过咗一日😝