2024-05-07 17 浏览
位于半山嘅黑色格调嘅cafe,一入到cafe比我感觉系型格风,因为店内以黑色做主调,再加灰泥嘅元素!而且cafe系pet friendly嫁!见到有几只狗狗可以一齐入去cafe,相当写意又chill😌🍽️Crispy Chicken, Cheese Sause & French Fries个汉堡包好大个呀,但原来里面夹住嘅鸡扒仲大块过个包😝里面仲有啲蕃茄、生菜同芝士嘅sause!个包食落好香脆可口,而且鸡扒仲煮到肉质嫩滑,加埋啲配菜,食完唔会好油腻添😉薯条系幼身薯条嚟,好多时候cafe通常都会用粗身薯条,所以见到幼身薯条觉得有啲surprise!薯条都系炸到脆卜卜,沾埋茄汁一齐食,口感都几好😎🍽️Party Chicken Wing鸡翼系用焗同加咗蒜味嘅嘅方式去煮,食落都几香脆可口,仲会有沙律做配菜,食完鸡翼再食沙律即刻觉得冇咁热气😛🍽️ Tiramisu Roll Cake每日嘅甜品款式都唔同,而且只会每日新鲜烘焙三至四款,卖相好精致又好味!我今次就拣咗个Tiramisu卷蛋,卷蛋比我感觉好有惊喜,卷蛋馅料系用Tiramisu整嘅cream,食落口觉得卷蛋软心又滑溜,且质感唔会好干,好食😋

🍽️Party Chicken Wing

🍽️ Tiramisu Roll Cake

☕️Hot Chocolate
呢杯热朱古力饮落好顺滑细致,所以感觉好香醇丰厚同比较香甜,唔会太苦涩,而且云呢拿味都唔会太突出,微甜而不腻,中意浓度冇咁苦嘅就岩哂啦😎

🍵Hot Matcha Latte
原来Double Black嘅抹茶粉系用咗正宗日本扫茶嘅方式冲制而成嫁!所以饮落抹茶味好浓郁且散发出甘香,而且个拉花睇得出系好有用拉出嚟,一啲都唔马虎😜