2025-01-02
平安夜日头临时揾餐厅,估唔到都仲揾到😂餐厅环境阔落,光线柔和,装修以黑白色为主,感觉好classical、个日咁啱撞整有公司搞partyLunch set $98前菜同甜品都系自助形式,沙律嘅选择好多,甜品就得2-3样。最推介炸物,有薯条、炸鱼、炸鸡,留意住几时refill,新鲜炸起食热辣辣又脆口!餐汤蕃茄汤嘅蕃茄未非常强烈,食到蕃茄籽,有啲似饮紧稀释咗少少嘅蕃茄汁🤣之后因为厨房话蕃茄汤卖晒,所以俾咗蘑菇忌廉汤我哋,蘑菇味好香,好饮过蕃茄汤😂Main嘅选择好多,有pasta, risotto, 唔同嘅protein香煎鸡卷配薯蓉西兰花苗 +$68鸡皮煎得好脆,鸡肉唔会好柴,中间包住带芝士味嘅鸡肉馅,令成个卷嘅鸡肉有两种口感。薯蓉嘅奶味都几重,好creamy。配菜西兰花苗同甘笋都轻轻烤过嚟,好香口。🥰卡邦尼扁意粉 +$48食落好cheesy,烟肉份量颇多,意粉质地烟韧,但食多咗就觉得腻。🤧香草番茄酱青口扁意粉 +$58番茄酱同蕃茄汤𠮶味同出一辙😂青口嘅份量都几足!环境一流,开头食咗哋啲前菜同炸物都饱饱哋🤣 主食都高质!
Lunch set $98
前菜同甜品都系自助形式,沙律嘅选择好多,甜品就得2-3样。
餐汤
香煎鸡卷配薯蓉西兰花苗 +$68
卡邦尼扁意粉 +$48
香草番茄酱青口扁意粉 +$58
番茄酱同蕃茄汤𠮶味同出一辙😂青口嘅份量都几足!
环境一流,开头食咗哋啲前菜同炸物都饱饱哋🤣 主食都高质!