2024-08-08 1288 浏览
又嚟泰国嘢喇🇹🇭,我真系好钟意食泰国嘢😂今次嚟到Bamboo Thai,话晒系新开,装修几靓仲好大间,我哋一家四口坐到张圆枱好舒服,入正题:🐮泰式火车头和牛炒饭个饭稍微咸咗少少,但和牛粒比例上算多,而且好嫩,真系整到入面啱啱好粉红色又keep到肉汁,所以呢个下次我都会再叫。🦐泰式大虾炒金边粉有3大只虾好弹牙👍🏼味道唔错不过份量唔多,但系就好啱小朋友食😜🦀大虾米纸卷图片真系只供参考,真身嚟到只虾系得半只(一开二中间片开𠮶只),图片系胀卜卜成只虾咁㗎嘛…本身得米粉同啲菜旧嘢都淡口,连只虾都系得一半仲要咁薄,成旧米纸卷真系无乜味,要靠个汁…🍗沙嗲鸡串烧呢个好食,小朋友都钟意,鸡肉keep到好嫩唔鞋,我就钟意个汁,拎埋嚟捞饭😂🥥椰林飘香 🥭热带风情🍹叫咗2杯smoothie,椰林飘香系淡淡椰子味唔会好甜,系清甜𠮶种,配浓味嘢一流👍🏼热带风情即系芒果沙冰,都系唔会好甜又够芒果味,2杯饮品都赞👍🏼

🐮泰式火车头和牛炒饭

🦐泰式大虾炒金边粉