2023-04-19
假期前夕想去食好野,咁岩系YouTube 见到e间招牌炸猪排同各种炸物嘅餐厅,夜晚价钱百几蚊相当合理,就派左男友大大6:00攞位,最后6:30入到去~炸猪扒定食(连茶碗蒸、面豉汤、沙律、木耳丝)$108佢煎炸嘅手法系同日本非常相似,咬落去炸浆好松脆,但遗憾嘅系猪排肉质较差,唔够实净似摆左冰箱一段时间有少少梅,不过整体都ok ge ,记得要问拎沙律酱点猪扒会好过传统个只偏酸嘅酱汁;白饭用日本珍珠米几有咬口,而茶碗蒸都不得不提做得好滑,水准极高南蛮鸡定食 (连茶碗蒸、面豉汤、沙律、木耳丝) $75 E个真心有惊喜😆😆😆😆个人觉得好味过炸猪排,可能炸浆有啲唔同,佢偏硬身口感会更脆口,而内里鸡球好嫩滑juicy,配埋蛋黄酱好好味❤️❤️❤️系我食过最好食嘅南蛮鸡~总结:我认为餐厅招牌应该系南蛮鸡,炸猪扒碍于肉质本身冇咁好食,不过坦白讲百几蚊有咁几质素水准好难得,同埋一过7点就开始排队,我地8点食完见到仲有好多人系出面🙊好彩餐厅面积都几大,系6人枱少啲,卡位都多,大家如果想去记得要早少少~地址:长沙湾元州街350号家壹1楼11号舖评分(5⭐️为最高):环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️
炸猪扒定食(连茶碗蒸、面豉汤、沙律、木耳丝)$108
南蛮鸡定食 (连茶碗蒸、面豉汤、沙律、木耳丝) $75
地址:长沙湾元州街350号家壹1楼11号舖
评分(5⭐️为最高):
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
如果喜欢我地嘅餐厅食野情报就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~