2022-01-02 293 浏览
去亲西餐都会品尝卡邦尼既我,知道呢间有米芝莲既推荐,上年已经book定位,等到跨左年终于食到了!点好菜隔左阵就上面包,因为系即刻加热既,面包仲keep到微温,细细件而且质感软熟。本来觉得呢度系手工意粉出名,对汤品等冇咩期待。点知见隔离枱叫,闻到劲香,于是忍唔住试埋佢既海鲜汤。海鲜汤只色有d似龙虾汤,饮落冇咁厚重,但都好浓既虾味,入面仲有d带子粒、虾同蟹肉,果然冇叫错~好好味😋我最期待既画面~主角出场!呢度既卡邦尼意粉系跟传统,冇落忌廉个种,只系用牛油、芝士同蛋汁去做个酱汁。手工蛋面食到有蛋味,配埋蛋汁同煎烟猪肉粒既咸香,好滋味❤️❤️另一款试下呢度既阔意粉,好多好多既牛肉粒,个量多到食到尾几乎食唔晒~意粉口感黎讲比幼蛋面好,不过个汁始终敌唔过卡邦尼(因为我系卡邦尼控😆)呢度既意粉虽然定价都有d贵,但钟意食卡邦尼既我好想再encore,如果book位唔驶等咁耐先食到就好了🙈不过味道算系有保证,等待系值得既!

Seafood  Soup  in  Sicily  style

Handmade  Tagliolini  Carbonara

Fettuccine  with  Beef  Ragu

Fettuccine  with  Beef  Ragu