餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2021-11-18 65 浏览
今晚同男友黎到铜锣湾食好少食ge印尼野。一黎到门口已唔少人等紧,睇黎餐厅真系好受欢迎啊。除左堂食,餐厅亦有好多印尼小食同香料可以买,等紧ge时候可以睇下野买下野。等左大概15分钟终于入得啦,餐厅比较细,所以大家就要坐得亲密少少,整体气氛好热闹。印尼花胶汤班兰鸡粉皮$78好少出街食花胶同汤ge粉皮,呢个组合几特别,所以一于试试佢。粉皮好滑溜,所以啜下啜下啜左好多,差啲唔记得留俾男友LOL。花胶大大旧,仲有少少虫草花同杞子,系养生健康ge选择。鸡肉份量好多,配埋姜蓉同秋葵,成个配搭食材丰富,卖相亦靓仔。巴东班兰尖塔饭$88卖相好靓仔,有绿色ge尖塔饭,亦有忟得好淋好入味ge牛肉,仲有蛋同椰菜。加多加多$68配料丰富,有蛋,菜,萝卜,青瓜,芽菜等等,加埋浓味ge酱汁,同我地食开fresh ge沙律好唔同。加多加多入面有啲好似一旧旧饭ge我地就食唔惯啦,不过得闲试试其他国家ge野食感觉都好新鲜芒果沙冰$48一上枱果阵吓亲啊, 因为真系劲大杯,两个人share都够饮啊印尼咖啡凉粉冰$38 甜甜地又有好多凉粉食,正啊。

印尼花胶汤班兰鸡粉皮$78

巴东班兰尖塔饭$88

加多加多$68

芒果沙冰$48

印尼咖啡凉粉冰$38
甜甜地又有好多凉粉食,正啊。