2022-10-17
小妹平时好少黎铜锣湾,今日突登同男朋友出黎行街,睇下有咩买有咩玩。去到咁上下见肚饿又唔知食咩好,上网就揾到呢间印尼餐厅,好多人大赞佢啲鸡好食,等我一于试下除左堂食之外,呢到仲有卖好多印尼小食,真系麻雀虽小 五脏俱全Menu都好有心机整,野食多之余,每一件食物都附上埋图,唔洗净系睇文字估估下岩唔岩自己食,好细心一场黎到紧系要食佢最出名既班兰鸡啦肉质劲嫩滑,唔会煮到好硬咬到牙都甩,而且劲入口,食到停唔到口男朋友叫左个印尼特色炒饭,成个炒饭都劲入味,比相像之中好食,好足料,又有炒饭又有虾仁,小妹平时夜晚唔食淀粉今次都忍唔住破戒食多左两啖柚子鸡翼卖相好靓,食落好入味多汁,唔错野饮方面我地各自叫左一杯沙冰,但系估唔到原来咁大杯,好抵!净系饮晒杯沙冰都差唔多饱
一场黎到紧系要食佢最出名既班兰鸡啦
柚子鸡翼卖相好靓,食落好入味多汁,唔错