2022-03-27 551 浏览
呢间位于楼上铺嘅印度餐厅,每逢星期日都会变身成为buffet,估唔到佢喺楼上铺但帮衬嘅人都好多,而且唔剩系得外国人,除咗我之外仲见到几台香港人,果然香港慢慢接纳到印度菜啦。平日去印度餐厅因为主要系印度人开,佢哋多数讲英文,而当天我见到有个识讲中文嘅人,令到我个心都定啲😅佢除左鸡牛羊肉,咖喱,芝士同饭,仲有经常食嘅印度咖喱角。沙律菜乳酪甜品水果都有。甜品足足有两款咁多,仲要系平时成日见到一直我想食未食过嘅。除咗出面嘅嘢食之外仲包左前菜薄饼同一罐汽水,如果唔想饮汽水就要加返钱叫其他嘢饮。薄饼仲有得拣原味或者蒜蓉,记得一定要叫,好在店员提醒我如果唔系就蚀,当然要是我好钟意嘅蒜蓉味啦,竟然一皮系咁大块可以一开四,佢真系好香蒜茸味,唔似之前食过另一间冇乜蒜蓉味但系眼见有蒜蓉。印度脆米饼我好钟意食,仲记得第一次食印度菜已经深深吸引咗我。里面除咗会有啲馅料,旁边仲有薯蓉同埋罗网树汁。我几钟意佢个汁,入面有啲脆脆,食落去加埋一齐辣辣地甜甜地。甜品有甜奶球配特色甜丝同埋玫瑰甜丸子。呢两样嘢都系喺印度餐厅甜品常见,估佢唔到又几好食,平时一份都要70蚊左右,等我食返够本🤭卖单$180 +1,佢人流好多,唔知

甜品足足有两款咁多,仲要系平时成日见到一直我想食未食过嘅。

卖单$180 +1,佢人流好多,唔知系咪因为佢得星期日有buffet,仲有屋企人带小朋友嚟食。整体来讲我觉得环境都有特色 ,餐厅食物唔错,啱我口味。