👍🏻滋味脆鸡套餐(包汽水) $66即叫即炸!落单后要等15分钟,鸡胸鸡锤各一件炸鸡皮薄香脆,鸡肉好嫩滑,咬落热辣辣爆哂汁🤤鸡肉腌得入味唔会淡茂茂,鸡皮香草味几香鸡胸当然冇鸡锤咁滑,亦冇咁入味,不过肉质唔算干柴,都有肉汁唔使加钱跟埋烟熏烧烤酱,酸酸甜甜微辣不过个人觉得炸鸡唔点酱都好食😜味道:8/10性价比:6/10-👍🏻招牌蘑菇饭 +$5同连锁炸鸡快餐店𠮶种蘑菇饭唔同呢个偏重忌廉味,味道creamy酱汁质地比较稠身,有啲似饮紧忌廉蘑菇汤咁🤪跟餐转系mini size,虽然汁唔系好多,但蘑菇份量都唔太少,够捞饭小店系自助形式,唔使加一服务费有即弃手套同洗手设施提供鸡同饭份量唔大,价钱比连锁快餐店贵啲,比较适合细食嘅朋友味道:8/10性价比:6/10-📍#炽工房 @wowlab.hk西环高街111号地舖#hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #平食 #香港打卡 #情侣好去处 #拍拖好去处 #周末好去处 #西环美食 #西环美食推介 #西环好去处 #西营盘美食 #西营盘美食推介 #西营盘好去处 #长洲 #长洲美食 #长洲美食推介 #长洲好去处 #长洲一日游 #长洲打卡
👍🏻滋味脆鸡套餐(包汽水) $66

即叫即炸!落单后要等15分钟,鸡胸鸡锤各一件
炸鸡皮薄香脆,鸡肉好嫩滑,咬落热辣辣爆哂汁🤤
鸡肉腌得入味唔会淡茂茂,鸡皮香草味几香
鸡胸当然冇鸡锤咁滑,亦冇咁入味,不过肉质唔算干柴,都有肉汁
唔使加钱跟埋烟熏烧烤酱,酸酸甜甜微辣
不过个人觉得炸鸡唔点酱都好食😜
味道:8/10
性价比:6/10

👍🏻招牌蘑菇饭 +$5
同连锁炸鸡快餐店𠮶种蘑菇饭唔同
呢个偏重忌廉味,味道creamy
酱汁质地比较稠身,有啲似饮紧忌廉蘑菇汤咁🤪
小店系自助形式,唔使加一服务费
有即弃手套同洗手设施提供
鸡同饭份量唔大,价钱比连锁快餐店贵啲,比较适合细食嘅朋友
味道:8/10
性价比:6/10

📍#炽工房 @wowlab.hk
西环高街111号地舖

#hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #平食 #香港打卡 #情侣好去处 #拍拖好去处 #周末好去处 #西环美食 #西环美食推介 #西环好去处 #西营盘美食 #西营盘美食推介 #西营盘好去处 #长洲 #长洲美食 #长洲美食推介 #长洲好去处 #长洲一日游 #长洲打卡 #黄店美食 #黄店推介 #西环黄店 #西营盘黄店 #长洲黄店 #黄店汉堡 #burger黄店 #黄店burger