2022-12-09 12 浏览
【尖沙咀】串烧殿天气一冻,就会抵受唔住串烧嘅诱惑🙈。呢间位于尖沙咀金巴利道嘅串烧殿,主打港式串烧,款式多而且即叫即烧,仲有凉拌小菜、暖胃主食、甚至甜品,非常吸引啊~🤩✨ 烧超惹味鸡泡鱼干 $48 (必食😍)烧鸡泡鱼干每次只要见到有我都一定会嗌😝,口感烟韧,而经烧烤后油香味再一步逼出嚟,热辣辣再加埋蛋黄酱一齐食超正~✨ 蒜蓉扇贝带子 $38 (必食😍)✨ 烧蒜蓉粉丝蛏子皇 $58(必食😍)估唔到烧海鲜咁大只!!扇贝烧得刚好,贝柱位置鲜嫩弹牙。另一面只蛏子仲长过我手掌,鲜甜爽口,上面仲放咗啲粉丝,吸晒蒜蓉同蛏子嘅鲜味🤤✨蒜蓉烧茄子 $38食串烧点可以唔嗌下啲蔬菜,舖满蒜蓉嘅烧茄子,望到都流口水~将茄子肉连埋蒜一梳梳咁撕出嚟食,好正啊喂😆✨ 吉列炸蚝(6粒)$68✨ 烧鸡皮串 $26/2 ✨ 烧韭菜 $14烧韭菜上面落咗辣粉孜然粉,香辣惹味。香脆可口嘅烧鸡皮~钟意食肥腻野唔好错过。✨ 烧惹味小馒头 $22落咗味粉而且烧到脆卜卜咁,平时少食馒头,但呢个可以一试。(我点咗少少沙律酱一齐食发觉仲正!)👉🏻食串烧一定要趁热食先有风味,我嘅心得系如果有好多嘢想食,就分开几次咁点餐,咁就可以食到最好味
【尖沙咀】串烧殿

✨ 烧超惹味鸡泡鱼干 $48 (必食😍)

烧超惹味鸡泡鱼干

✨ 蒜蓉扇贝带子 $38 (必食😍)
✨ 烧蒜蓉粉丝蛏子皇 $58(必食😍)

蒜蓉扇贝带子;烧蒜蓉粉丝蛏子皇

✨ 烧韭菜 $14

吉列炸蚝;烧鸡皮串;烧韭菜

✨ 烧惹味小馒头 $22

烧惹味小馒头

👉🏻食串烧一定要趁热食先有风味,我嘅心得系如果有好多嘢想食,就分开几次咁点餐,咁就可以食到最好味嘅串烧啦🥳

✨串烧殿
📍尖沙咀金巴利道58号A号舖