2019-12-29
H8呢栋野真系好多餐厅,谂唔到有咩食嘅可以去𠮶度楼下揾揾。今次拣咗呢间岸久市场,个名几有趣;另外睇宣传,食物款式算多样环境尚算宽敞,主要以木系装饰价钱中上,所以除咗叫生蚝、浜烧,仲叫d饱肚d嘅,包括炊饭、手卷个渔师沙律颜色鲜艳,味道酸甜,几开胃,另外入面料都几丰富,除咗菜仲有几足嘅樱花虾同埋鱼生,无论口感同埋味道都更丰富,终于食沙律唔洗净系咬菜上菜速度真系几快...沙律都未食完已经上咗手卷,我原本以为系卷好咗先上,原黎要自己卷,我大概卷成圆柱状就算😂因为卷唔到锥体状,我点嘅系墨鱼面,因为我劲钟意食墨鱼爽口脆身嘅口感,卷之前记得加返d酱油同埋芥末,因为手卷味道本身偏淡,我一开头冇加够酱油搞到味道好淡见佢地墙上推介生蚝,所以都叫半打试试,卖相的确几靓,一个大桶装住,好有格调,食落未算全部都特别肥,但矿味海水味够重,一人3只差唔多啦食完蚝之后,浜烧都上咗,由于呢度工作人员唔多,所以要自己落手落脚去烧,本身冇乜经验嘅,都几狼狈。图中最大𠮶款蚌系最好食,因为加上清汤烧,鲜味非常突出,虾烧干咗后就略为逊色最后食埋炊饭就都饱架喇,饭味道唔错,毕竟用高汤去煮,而且加咗芝士、饭素、紫菜
环境尚算宽敞,主要以木系装饰