2014-09-10
依间甜品我已经帮衬过好多次, 当然厚福街其他甜品店如甜品工房, 甜蜜蜜我都有食过, 不过始终觉得依间整体上系最好, 因为无论你点咩甜品, 依度都系好味, 无药水味, 都唔会漏单, 所以系我朋友们既甜品首选!讲返出品, 今次叫左个朱古力PANCAKE配朱古力雪糕球, 好大份, 食完一个都饱洒, PANCAKE 煎得好薄身, 食落口唔会好粉, 带有甜甜的蛋味, 生果系超足料, 有香蕉, 西瓜, 蜜瓜, 芒果, 火龙果, 生果料围洒成个PANCAKE, 生果算新鲜, 芒果唔酸, 西瓜同蜜瓜都好甜好多汁, PANCAKE下面仲有一球朱古力雪糕球, 系比利时出品既雪糕, 好浓朱古力味, 比一般甜品店用唔知咩牌子, 好奶既雪糕好得多, 讲真, 我觉得甜品呢D咁简单就整到既野, 用料我觉得好紧要, 边个用料好边个就取胜, 俾贵少少食好D都无所谓