2023-11-11
厚福街不嬲系美食集中地,如果周末想揾间西餐厅叉下电,不妨可以去H8入面既Amitie Kichen试下!首先店员送上餐包,最中意食croissant 既我完全无谂过餐包会有croissant!系西餐厅入面餐包有croissant 系少见的,食落仲系暖暖地加分!法国蓝青口 $158 5/5⭐️食完餐包再食青口上面既蒜蓉包完全唔会觉得好济!蒜蓉包好脆,就咁食或者点青口汁两种食饭都推荐👍🏽👍🏽青口份量充足,个汁够味得黎都多thick可以挂系青口上面纽西兰肉眼扒$258 5/5⭐️今次叫左7成熟,外面煎到金黄而入面都仲有肉汁,唔会话好柴👍🏽伴菜系粟米、鸡髀菇同埋南瓜都系加分位,比起9成餐厅会系薯条/薯蓉,杂菜都系无咁漏既选择精选芝士蛋糕 $48 4/5⭐️一入餐厅已经见到有好多款cheesecake,本来想试tiramisu味但系无晒,今次试既焦糖海盐都意外地特别既combination餐厅入面既位都坐得好舒服,同朋友一唔小心就倾左好耐,下次要再试下其他野食先得!
法国蓝青口 $158 5/5⭐️
纽西兰肉眼扒$258 5/5⭐️