2018-11-26
2000 浏览
Lobster Roll + Crab Roll($148)开业3年嘅Lobster Central龙虾包专门店宣布即将光荣结业,直至11月29日,店内所有包类都会有买一送一优惠,想试就要趁早啦!Lobster Roll采用咗美国波士顿龙虾,龙虾肉口感扎实,但讲真鲜味全无,而且份量好少,同图差天共地,如果原价食就认真唔值,但要一赞佢个热狗包,焗到外脆内软,又充满牛油香,唔错!Crab Roll相反有惊喜!首先蟹肉好足料,啖啖都系满满嘅蟹肉,另外Crab Roll比Lobster Roll重口味好多,柠檬汁同牛油等嘅简单调味唔会抢咗阵鲜味,而系令蟹味更加浓厚。虽然整体而言我会比正评个Crab Roll,但其实佢size都系好细,如果以原价买黎食,我都要三思三思