六月十三日, 我哋又忍唔住要返嚟《穴》食午饭啦!!今次我哋试个双拼午市定食, 即系类似《万藏》咁, 因为听同事讲话之前一日佢都嚟食过, 原来呢度都有双拼, 仲要 $78 冇加一, 好食又抵食! 先嚟呢个跟餐既日式沙律, 个底系日式豉油, 感觉咸咗少少... 不过啲菜几 fresh!然后系主菜, 我叫咗「猪软骨饭」配「葱三文鱼饭」,又系配三片三文鱼刺生同面豉汤, keep 到水准。个「猪软骨饭」比之前食开既 $48 果只分量少三分一,不过件猪软骨一样咁大件, 只系饭少咗啫, 同埋仍然有只煎蛋, 好正!! 至于个「葱三文鱼饭」, 就比预期差少少, 唔系话唔新鲜, 只系三文鱼切到咁碎, 再沟埋啲洋葱碎食冇咁好味, 如果就咁三文鱼同大件少少会好啲。同事就叫咗呢个「海胆饭」, 佢话海胆有啲啲腥, 但都算过得去, 我就觉得份量都算系咁, 唔太少。另配「鳗鱼饭」, 同事话都几好食㖞~~今日既甜品系红豆雪糕, 仍然正!!由于我当日朝早先 book 台, 所以七个人有间房坐,呢间系唯一一间客房, 都几日本 feel, 可以好似日本人咁坐, 有坐垫,亦可以伸噃双脚落台底坐, 都几自成一角, 张台又够大,
六月十三日, 我哋又忍唔住要返嚟《穴》食午饭啦!!
今次我哋试个双拼午市定食, 即系类似《万藏》咁,

然后系主菜, 我叫咗「猪软骨饭」配「葱三文鱼饭」,
又系配三片三文鱼刺生同面豉汤, keep 到水准。

个「猪软骨饭」比之前食开既 $48 果只分量少三分一,

至于个「葱三文鱼饭」, 就比预期差少少, 唔系话唔新鲜,

我就觉得份量都算系咁, 唔太少。

另配「鳗鱼饭」, 同事话都几好食㖞~~

今日既甜品系红豆雪糕, 仍然正!!

由于我当日朝早先 book 台, 所以七个人有间房坐,
亦可以伸噃双脚落台底坐, 都几自成一角, 张台又够大, 唔错! 唔错!

呢间日本菜已经为成我哋公司既饭堂之一啦!!

更详细资料及图片请看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=8650
猪软骨饭配葱三文鱼饭
海胆饭