2024-05-12
依间omakase店早有听闻过,今次晚餐拣咗嚟试下,每位$1980。先付有4款,有白露笋、黑梅贝、萤光鱿鱼、水云刺身有真鲷薄切,搭配嘅海胆蛋黄酱调味相当合适,白象拔蚌鲜而爽,深海池鱼炙烧完迫出油香,两块拖罗一齐食更系油香满满😋金鲷立鳞烧嘅鱼鳞挺立而香脆,鱼肉却保持到嫩滑,卖相味道俱备🐟𩽾𩾌鱼肝比起平时食嘅更加软身,口感就好似鹅肝咁入口即化,面头嘅山椒叶加咗少许麻嘅感觉🥢之后就到寿司部份,有金目鲷、赤贝、池鱼、北寄贝、赤鯥、脑天,整体不俗,印象较深嘅系轻轻烧过嘅生北寄贝,平时比较少食到,另外脑天都系罕有食材而且非常肥美🍣原个北海道海胆本身就已经非常吸引,师傅再加咗白虾、鱼子酱同埋金箔,望落去简直系奢华度满满,见到师傅细心摆盘就已经流晒口水!加入鱼骨熬制嘅面豉汤十份鲜甜🥣最后系静冈蜜瓜同埋宫城芒果🍈
先付有4款,有白露笋、黑梅贝、萤光鱿鱼、水云
加入鱼骨熬制嘅面豉汤十份鲜甜🥣