2014-08-27
我唔知团购的定义系咪=cheap=比人觉得你好穷比唔起钱=服务态度差未有团购前见呢间火锅食评唔错,咁见到佢做团购就叫埋D朋友一齐试吓啦!首先讲咗食物呢方面先!我哋叫咗个胡椒猪肚汤底,但味道一般,饮落去就淡淡哋!佢哋送咗牛脊肉同黑豚肉各一碟,份量都ok,我本身就喜欢食牛肉,但佢哋碟牛就真系麻麻哋,拾咗唔系好耐就起,但食落就un un哋,但碟猪就几ok,食落都几爽口!其他食物都几好,我哋都系叫咗d丸、菇、鱼滑果d嘢啦,但佢有个芥末虾滑,店员讲咗唔可以拾太耐,拾得太耐就会有苦味,但我哋又惊拾唔熟,所以都系拾耐咗旧嘢真系有苦味,变得几难食!不过佢都有惊喜,就系佢哋d即炸鱼角同鱼丸,我哋仲encore咗一次,但因为一上枱就比人夹哂,所以无影到相!食物质表真系一般,但服务态度就真系唔系一般的差!我哋book咗8点,但早到咗15分钟,咁就谂住叫定汤底同菜啦,但店员话你哋系团购,有限时所以book咗8点,就要8点先可以落单,咁佢咁讲我哋都ok,咪等到8点先落单啦,其实果晚我见佢都唔系好多人帮衬,都系得几枱人,但我哋落咗单个汤都要等15分钟先有,又话限时但上汤底又要等咁耐,就算有𩠌都拾唔到嚟食!而且最令
首先讲咗食物呢方面先!
我哋叫咗个胡椒猪肚汤底,但味道一般,饮落去就淡淡哋!
食物质表真系一般,但服务态度就真系唔系一般的差!
而且最令我哋唔开心的事系,我哋一落单就有个中性打扮的女士走嚟讲:[唔好点太多,你哋食唔哂会收返你原价,我都唔想收多你哋钱,你哋食得落先好呀!],如是者呢位女士一行过我哋张枱就会停下来讲呢句,但佢果晚系我哋张枱经过十几廿次,就真系讲足呢十几廿次!
讲真呀,一班朋友一齐食饭,除咗食物好唔好食之外,都好讲气氛,呢位女士系两个钟里面(因为限时两个钟)咁做,真系咩气氛都无哂!
咁我哋等汤底时谂住问佢攞调味料嚟混吓酱啦,点知店员话团购系得普通豉油用,其他酱就要加钱,每位加16元,咁我哋都唯有加啦!
讲真呀,打边炉点都会食净少少嘢,虽然好多食肆都会话唔可以食净,食净就要收钱,但都唔会计都咁尽收你钱,点都想要个回头客啦,但呢间火锅真系奇葩,果位女士将汤底里面的料锚起,其实虽然我哋叫咗胡椒猪肚汤,但d料我哋都唔多食,佢就锚哂d猪肚上嚟要我哋食哂先可以走,如果唔系就收钱,哇~~今时今日咁既服务态度真系........
不过真系唔会有下次机会帮衬佢啦!