2021-06-09 107 浏览
预祝朋友生日, 朋友中意食日本野,于是选了一间名叫"日本野"既餐厅......🤣朋友: 我生日,我地食咩野呀?😍我: 食日本野呀🤔朋友:好呀~食边一间🤩我:食日本野😋朋友: 我知食日本野,咁食边一间既日本野呢?🙄我:果间餐厅叫"日本野"🤭朋友:.......😱蟹籽沙律沙律酱裹满了每一条青瓜丝,但一点也不腻,配合蟹柳和蟹籽一齐食,相当开胃牛油果软壳蟹卷份量十足,有8件咁多,面层有木鱼丝和切左片既牛油果,牛油果软身,口感绵滑,寿司里面卷住软壳蟹,香脆可口,整个一齐食,外软内脆,口感相当丰富赤贝1只虽然有少少肉赤,只有2小片,但食落好鲜甜,爽口........炭烧牛舌串牛舌好爽口弹牙,多汁,好好味,值得一试龙虾海鲜番茄锅配乌冬材料好丰富,有半只龙虾、鱿鱼、蛤蜊、虾仁、娃娃菜、皇帝菜、金针菇,鲜冬菇和豆腐.....所有食材都好新鲜,虾仁同鱿鱼爽口弹牙。个汤底除左有好浓既蕃茄味,仲有海鲜既甜味,将个乌冬倒卖落去一齐煮,完全吸收所有精华,好好味。

朋友: 我生日,我地食咩野呀?😍
我: 食日本野呀🤔
朋友:好呀~食边一间🤩
我:食日本野😋
朋友: 我知食日本野,咁食边一间既日本野呢?🙄
我:果间餐厅叫"日本野"🤭
朋友:.......😱

蟹籽沙律

牛油果软壳蟹卷

赤贝1只

炭烧牛舌串
牛舌好爽口弹牙,多汁,好好味,值得一试

龙虾海鲜番茄锅配乌冬

2021-06-09
$258.5 (晚餐)
庆祝纪念
生日