2018-03-29 270 浏览
同事问:阵间你去饮茶 ? 去边度呀 ? 我:咪去"饮茶"啰一直以黎去南丰都系上到ovo个间店食个lunch,楼上个层就好似未接触嘅新世界咁,同埋个印象系越上一层嘅餐厅越贵今日终于有机会一试,一去到门口,已经有人排紧队,好彩我地book左位门口有半架货车嘅物体,大大只字写住间店名,仲有营业时间,几特别近门口接待位仲有个几特别嘅装饰几抢眼坐到埋位一望,连装食物嘅碗都特别唔同,碗内有条小锦鲤食物方面,今次叫左几款,睇张贴心纸见个包咁靓,一于叫叫,结果亦如意料之内,制作十分精致,可爱,(尤其3只小猪) 相信一定好吸引到小朋友3笼包分别各有名堂绿色:吉川奶子 (流沙绿茶包)橙色:睇住流奶 (流沙奶皇包)猪仔:一笼八戒 (叉烧包)(自己夹个包埋位,就玩野喺对眼下面用筷子吉个窿,造成"呕奶"嘅效果)个炒饭又系有特别嘅名堂,叫近朱者赤其实系咸鱼鸡粒炒饭 (咁何解d饭红色嘅呢 ?) 就系因为用左红菜头汁仲有叫左个大鸡春卷,个size都几大件下,味道都唔错,入面几多馅,几足料其实见成间店都好爆棚,又有唔少外国人帮衬,都真系有其吸引力虽然感觉都唔平,但系佢嘅特别装饰,职员态度都有礼,食物亦制作精美,都值得一
同事问:阵间你去饮茶 ? 去边度呀 ?
我:咪去"饮茶"啰

近门口接待位仲有个几特别嘅装饰
几抢眼

坐到埋位一望,连装食物嘅碗都特别唔同,碗内有条小锦鲤

3笼包分别各有名堂
绿色:吉川奶子 (流沙绿茶包)
橙色:睇住流奶 (流沙奶皇包)
猪仔:一笼八戒 (叉烧包)

个炒饭又系有特别嘅名堂,叫近朱者赤

近朱者赤 (咸鱼鸡粒炒饭)

大鸡春卷

其实见成间店都好爆棚,又有唔少外国人帮衬,都真系有其吸引力

虽然感觉都唔平,但系佢嘅特别装饰,职员态度都有礼,食物亦制作精美,都值得一试嘅
2018-03-29
午餐