疫情下,差不多两年没有和家姐庆祝生日,近期政府大力推动全民接种疫苗,开始见到效果,食市餐厅开始多番客人出嚟用膳,咁啱见open rice 有得订D类食市=即系可以12人一台。我哋8人完全符合要求。点知来到,迎面招呼的男店员说8人圆枱中间会有一透明胶板隔开啲,我们即刻O嘴,我们这么一行八人有大有细为免麻烦四处揾位只有无奈接受啦!我们用了10分钟点菜,厨房却不消10分钟上菜,我们叫男店员过来反映一下,这么快的上菜速度,枱面根本没位置,能否调控一下上菜的速度,男店员回答:厨房见单就煮不能控制。那么枱放不下12道菜,能否先分成八份分给我们,男店员回答:这个我没有办法可以帮到你!之后一走了之!咁我哋唯有尽快吃啦,上海熏鱼、镇江肴肉、脆皮素鹅、系冷盘冻嘅我明白!🤔但系点解鲜肉锅贴丶生煎包丶上海话梅骨都系又冻又硬。😰😰小笼包上台只系微暖完全冇蒸气,小朋友可以一啖摆落口,完全唔觉热。🥶🥶🥶连个招牌炒饭丶京葱爆牛肉、干煸四季豆丶都只系微暖⋯⋯完全唔似现整,好似煮定再用微波炉翻叮出嚟咁!🤯🤯🤯🤯最后终有现煮嘅热出现啦⋯⋯就系清炒芥兰和砂礓盐焗鸡啦,可惜盐焗鸡完全冇味,只配上一碟盐焗酱油。总结全餐饭最好食系

,我们这么一行八人有大有细为免麻烦四处揾位只有无奈接受啦!

但系点解鲜肉锅贴丶生煎包丶上海话梅骨都系又冻又硬。😰😰

最后终有现煮嘅热出现啦⋯⋯就系清炒芥兰和砂礓盐焗鸡啦,可惜盐焗鸡完全冇味,只配上一碟盐焗酱油。总结全餐饭最好食系清炒芥兰。

喺呢个时候,忽然有个女部长走过出来问我们菜上齐味呀⋯⋯我哋即刻把握呢个时机向佢反映实况,佢亦似乎好了解,马上叫人替我们更换热茶,换过啲餐碟等我哋切蛋糕,态度比起刚才嘅男店员简直系180度转变,至于食物水准嘅问题,她也看似非常无奈,解释说可能系店舖冷气太大、有可能系我哋订5:30厨房师傅未返度!我哋再问阿姐点解味道跟之前完全唔同是否转了厨房,她回答:是公司转了现在是王家沙花様年华

2021-10-30
$212.9 (晚餐)
庆祝纪念
生日