2019-01-03 102 浏览
尖沙咀亚士厘道有好多唔同嘅食肆,而且而家好多都系楼上舖,之前朋友食过推介一间"Amitie Kitchen",有质素、性价比高嘅餐厅,所以前两日就放工去食晚餐,我哋星期四晚去都比较多人,所以最好订定位。餐厅有set dinner或者单点选择,款式都几多,有意粉、burger、扒类、甜品等等,梗有啱口味。食set dinner比较抵,有餐汤、沙律、主菜、饮品,仲可以优惠价享受甜品。首先冇谂过餐包系可以咁好食,有牛角包、软包同饼干条,佢哋嘅包又软熟又好味, 新鲜温暖加埋 果占 同埋牛油,非常好味。餐汤系蕃茄浓汤,浓沃嘅番茄味加埋忌廉,口感又滑又好饮,一人份量唔多唔少刚刚好。大虾甜橙茴香沙律,份量绝对唔少非一般set dinner嘅沙律份量,两只大虾爽口弹牙,加埋甜橙同新鲜嘅沙律菜,感觉清新健康。主菜系炸蚝二重奏意大利面, 三大只炸蚝外脆内软,外面炸得非常香脆,而里面仲保持juicy;第二重奏 系酱汁,用蚝打出酱汁浓郁好味 捞埋意粉口感非常好。另外单点咗烟肉大菇芝士牛汉堡 配炸薯条,烟肉非常厚,可以用火腿嚟形容,而牛汉堡又厚又juicy,再加上炸薯条粗幼适中,非常香脆,绝对高水准。最后跟餐仲

最后跟餐仲加点左朱古力心太软配云呢拿雪糕,无论卖相同埋味道都一流,绝对推荐加点甜品

呢间餐厅睇落平平无奇,但食物嘅质素比想像中好好多,性价比非常高。