2017-11-09 678 浏览
难得老公一星期放2日假,前日去左大半日街;今日就乖乖在家休息一下,只系落街食个下午茶就算啦。不过其实楼下都冇乜好食,食店选择真系唔多,所以最后又系一粥面啦。本来呢,我想食上次果只芝麻蜜糖鸡翼架;因为真系几好味。点知已经冇左啦但又发现有好抵食既下午茶餐。因为我又想食银针粉,又想食碗仔翅,所以最后老公就买晒2款下午茶餐Share食啦。碗仔翅配鱼蛋萝卜,都几好食,冇话好似上次只芝麻鸡翼咁会令人想再食啰。同埋今日D野完全唔热的,感觉又冇咁好。银针粉配炒面鱼蛋,银针粉几好食,但系D料真系少左D,重有就系唔够热。炒面,我钟意食甜酱食,有甜酱就点都好食架啦下午茶餐只系29蚊一个,真系几抵。配炒面都真系几饱,但如果只系配鱼蛋萝卜就应该会差D啰。

下午茶碗仔翅配鱼蛋萝卜
下午茶银针粉配炒面鱼蛋