已经系呢个大厦食过3间餐厅,都系睇到同一个景🤣Restaurant Week又揾到间令我surprise既餐厅•无记错好似系$498/ppStarter拣咗Beef Tartare,薯片比牛肉好食🙈Hokkaido Scallop都几弹牙,又大粒👍🏼•Lobster 系佢哋攞奖既一道菜真系好好架食!龙虾新鲜弹牙,唔需要自己拆壳,食落啖啖肉🤤下面有块大根,配埋佢个汁架架食,仲有d提子系呀,真系提子黎架得意,但又几夹wor😋由于个汁太好食,所以佢哋有配埋包比你可以食埋d汁,又系好好☺️☺️呢个Lobster Cappuccino都好出色佢劲浓仲有d龙虾肉,使唔使咁好味先,加埋入面既Melon and preserve lemon,甜甜地唔会有酸味,都几balance💛•Main就叫咗Honey Glazed Yellow Chicken好滑wor,系鸡胸位都滑,好岩我呢d唔钟意食擦子胶鸡既人🤣不过真系好饱,完全食唔晒!另外加喊$180转M9 Wagyu Rib Eye (8oz)睇落觉得劲大块!Wagyu一定好够肥美,无得输•DessertVanilla Panna Cotta 唔知点解觉得佢
已经系呢个大厦食过3间餐厅,都系睇到同一个景🤣

无记错好似系$498/pp
Starter拣咗
Beef Tartare,薯片比牛肉好食🙈

Hokkaido Scallop
都几弹牙,又大粒👍🏼

系佢哋攞奖既一道菜
真系好好架食!
龙虾新鲜弹牙,唔需要自己拆壳,食落啖啖肉🤤
下面有块大根,配埋佢个汁架架食,仲有d提子
系呀,真系提子黎架得意,但又几夹wor😋

呢个Lobster Cappuccino都好出色
Lobster Cappuccino

Main就叫咗
Honey Glazed Yellow Chicken
好滑wor,系鸡胸位都滑,好岩我呢d唔钟意食擦子胶鸡既人🤣
不过真系好饱,完全食唔晒!

另外加喊$180转
M9 Wagyu Rib Eye (8oz)
睇落觉得劲大块!
Wagyu一定好够肥美,无得输

Dessert
Vanilla Panna Cotta
唔知点解觉得佢有杏霜味🤣不过佢有劲多白桃,好味既不过都系太饱🙈

Coconut Sorbet
椰子味好重,好好味
Sorbet无咁饱 下面d芒果夹sorbet食好正,反而烤菠萝就麻麻地🤔

其实个餐都真系好多野食,不过就无包饮品
推介👍🏼

所以我哋加咗1位wine pairing ,不过唔记得价钱🙈
2024-09-30
Lobster Cappuccino