2011-01-01 70 浏览
呢日同屋企人度食个午饭,见系茶餐厅。就对佢既出品总会有期望。不过希望越大,就失望越大。虽然我地叫左两个炒粉面,不过味道就未能符合预期。花生鸡脚汤是日例汤也,对呢个例汤无乜好感,都无乜讨厌也。星洲炒米呢个就屋企人叫既,佢话料都几足既。不过味道就麻麻地啦,觉得个炒米比较油左。而且个炒米就咸左小小,就有旧炒蛋。个卖相已经麻麻地,仲要炒蛋,未能接受也。沙嗲肥牛炒河我对呢个期望大,不过都令我好失望。平生以来,好难得食沙嗲会无沙嗲。虽然鸡有鸡味,鱼有鱼味系好废既废话。但炒完一沙嗲味,又真系难得既佳作。个河粉可取之处就系唔太油,算系亡羊补牢既。而配料方面,肥牛都算几多,不过韧左小小。但我有唔明,点解个炒河会加菠萝呢?唔系话唔好食,系有怪姐。冻奶茶呢个算唔错啦,最少奶有奶味,茶有茶味。个冻奶茶茶都算几浓,算系咁啦。其实,呢度可取既地方相信只有环境。坐得算舒服同企理既,不过野食就真系好麻麻啦。仲有无机会翻兜,我谂机会好渺茫啦。
我地叫左两个炒粉面,不过味道就未能符合预期。

花生鸡脚汤
是日例汤也,对呢个例汤无乜好感,都无乜讨厌也。

花生鸡脚汤

星洲炒米
而且个炒米就咸左小小,就有旧炒蛋。
个卖相已经麻麻地,仲要炒蛋,未能接受也。

星洲炒米

炒蛋

沙嗲肥牛炒河
个河粉可取之处就系唔太油,
唔系话唔好食,系有怪姐。

沙嗲肥牛炒河

冻奶茶

谂机会好渺茫啦。
2010-12-10