2016-09-01 1770 浏览
同兄弟食饭个个人都系无底深渊,一定要食仼食,行过见呢间新开同晚市做优惠够平,所以就试下。我地七点三到就好多人,好彩咁岩有位。坐低位置都寛阔,同枱面都干净企理,无污秽。坐低后会上开胃菜同生菜,都系泡菜酸瓜大豆芽之类。全部都好浓味。我地额外加左两个premium menu 的肉。分别系烤特级雪花牛肉同黑毛猪后颈肉。特级雪花牛肉分量好多,至少有25件,每块唔会切到薄,有接近一厘米厚。牛肉的油脂分布劲靓,够多脂肪同唔会有筋的位置岀现。烧落去我系烧40秒至50秒,就会有8成熟,真系好够稔同好重牛肉味,无雪味,唔需要落五香粉,只系点少许豆瓣酱味,会食到原汁原味,结果只系十分钟就食晒,差d要叫多点,无得顶。另一个的黑毛猪后颈肉,上碟果时就系一件仲个大个手的肉,有好多猪的筋,煮果阵真系要好耐,因为有1吋厚,要d时间。煮熟后要用剪刀剪成小块,纯肉的地方都几稔同几香肉香。但系筋的地方真系咬唔到,所以有3分1的地方食唔到,加上无经调味,要d麻油同酱汁先够味。叫唔叫就见人见智。食左个烤猪肉,距调左味,够晒咸但会有少少甜甜地,个味整得几好,再自己包埋生菜,够健康同无咁油,大家可以试下,因为生菜都几fresh同脆

食左个烤猪肉,距调左味,够晒咸但会有少少甜甜地,个味整得几好,再自己包埋生菜,够健康同无咁油,大家可以试下,因为生菜都几fresh同脆,好match,可以用鸡肉同五花腩都得。

系熟食方面,食左煎饺,外皮煎得360度都好脆,入面系艽菜同肉,好香口同细细只,唔会饱肚。

另外的系海鲜纯豆腐辣汤,入面有d八瓜鱼同虾粉,好似食到有带子。加上豆腐够晒够晒滑,唔会粉晒。味道有d辣辣地但系正常的,唔会咸同有d海鲜鲜味,煲得几好。

最后的炉边蛋记得落芝士,会好正拉丝!
同like埋距facebook仲有果酒送,甜甜地无咩酒味,解喝!

要赞下服务态度,因为距新开无手忙脚乱仲会留意下你d肉的大小,会帮你剪细,好nice 。一定会再去,好好食,肉够新鲜。
2016-08-30