2021-08-16
懒人包:景同、饮野同打卡 ~ 一流食物 ~ 原价钱50%off可试甜品 ~ 送都唔食service ~ 无店内环境 ~ 睇彩数,我去果日嘈到似街市同朋友庆祝生日,朋友随便拣嘅餐厅。 成个场10枱有9枱系庆祝,多数都系生日。我谂lee个价钱点都无死啦,咪都唔谂就叫golden ticket menu,系一个5 course dinner set。一开始黎2杯cocktail(另外单叫15x 1杯),好饮味道特别同有酒味,心谂lee餐应该冇死。沙律 ~ 个水牛芝士超好食,好香同滑,仲有少少流心。。。 但系其他啲伴碟菜就好一般, Parma Ham似超市68蚊包果D生蚝同刺身 ~ 一般,不是特别鲜甜,除左虾刺身同带子碎寿司较为好食煎猪肉饺子 ~ 无肉汁, 少鞋口Risotto ~ 应该加咗炒香咗嘅虾膏去做,好食但没太大特别homemade意粉 ~ 似手工意粉,黑松露鱼子酱被芝士汁完全盖过变得可有可无,不如简单啲煎酿粒带子or 两条芦笋bb, 效果更佳石烧牛肉 ~ 一流!𣺉滑香牛味,自己烧。。。不过如果过熟同烧㶶左就恭喜你了甜品(2人total加176) ~ 柠檬雪葩真心好食,其他𠮶啲真心垃圾
景同、饮野同打卡 ~ 一流
食物 ~ 原价钱50%off可试
甜品 ~ 送都唔食
service ~ 无
店内环境 ~ 睇彩数,我去果日嘈到似街市
煎猪肉饺子 ~ 无肉汁, 少鞋口
甜品(2人total加176) ~ 柠檬雪葩真心好食,其他𠮶啲真心垃圾,同3星酒店buffet甜品区一样
Service ~ 食过同一价钱嘅餐厅,每道菜系你食一碟先会再上,佢呢度就似茶记, 同你全上,石烧牛肉就等成2x分钟都无上(8块生牛咋wo)。 D 侍应人手明显不足, 好急,比碟又甩手,埋单同拎drinks menu都要叫几次。。。 最爆系,隔离枱埋单走𠮶阵时,人哋同佢讲佢漏单无畀支红酒,佢即刻就入去攞支红酒比个客照charge个客 ( 好似仲即刻开咗添)... 呢个系乜嘢玩法? 个客劲无奈, 逼住留支酒喺度。
总结: 我呢餐埋单$2683, 呢个价钱可以有更好嘅景,食物质素,service 真系多多都有。可一不可再,钱多唔信伏可以trytry