2021-04-06
今日约咗朋友系元朗,经过凤攸街,见到爽爽面店门口好多人,原来系等位同等外卖,我心谂可能好好食,于是我哋都等埋一份。我哋等咗大约15分钟就有位。 舖头细细间大约有20个座位左右,等外卖的人比等位的人多。价钱唔平,一只新鲜醉鸡$430,冰鲜醉鸡$220我哋叫咗新鲜醉鸡伊面$65,猪扒河粉$45,一枝自制菊花茶$16菊花味道淡新鲜醉鸡伊面分开两碗上,首先我见到碗伊面嘅卖相已经知道唔会好食,汤底好清,无味,伊面唔够爽滑。醉鸡份量不多,唔够酒香味,好像加了很多水,酒浸得唔够耐,啲酒渗透唔到鸡肉里面。猪扒河粉,汤底一样淡而无味,河粉唔够滑,猪扒唔够味唔够淋。总结:这间小店主角系醉鸡同猪扒,应该要做得出色才是,但我觉得又贵又唔好食,唔明点解咁多人叫外卖,门口写明外卖要等45 分钟,我由等位到食完,佢哋做咗接近20 份外卖。真系唔明,可能大家要求同口味唔同,我唔觉得好食,我下次路过都唔会再帮衬。
我哋叫咗新鲜醉鸡伊面$65,猪扒河粉$45,
一枝自制菊花茶$16
菊花味道淡
唔够爽滑。
醉鸡份量不多,唔够酒香味,好像加了很多水,
酒浸得唔够耐,啲酒渗透唔到鸡肉里面。
猪扒河粉,汤底一样淡而无味,河粉唔够滑,
猪扒唔够味唔够淋。