2020-06-19
今次嚟到屯门揾食~同朋友试咗几样野🤤🤤1.海鲜拼盘海鲜弹牙无霉味,值得一赞嘅系拼盘入边嘅鲍鱼有用酱油腌过~令人眼前一亮😃2.香蒜白酒芦笋日本和牛煮扁意粉牛肉唔骚、肉唔散,厨师用咗肉本身嘅油份去煮意粉~令到成碟意粉都有好浓嘅味道3.龙虾汁青口帆立贝煮长通粉帆立贝同青口都好大粒,每食一啖长通粉中间都夹杂住野味嘅龙虾汁,一试难忘😋4.卡邦尼蟹肉扁意粉卡邦尼汁虽然creamy,但配上蟹肉同扁意粉食落感觉唔油腻,感觉好balance5.芝士熔岩焗薯波(?好似系咁叫😂)只可以话芝士真系好邪恶~当佢遇上脆卜卜嘅薯波,会令人食到停唔到口~6.焦糖朱古力奶同埋餐汤牛角包今日餐汤系粟米南瓜蓉汤,汤打得好顺滑,唔会话有好多渣~牛角包松脆,夹埋汤一齐食一流~呢间餐厅餐饮选择好多,今次饮咗焦糖朱古力奶,感觉唔太甜,去食嘅话都可以试下
1.海鲜拼盘
2.香蒜白酒芦笋日本和牛煮扁意粉
3.龙虾汁青口帆立贝煮长通粉
4.卡邦尼蟹肉扁意粉
5.芝士熔岩焗薯波(?好似系咁叫😂)
6.焦糖朱古力奶同埋餐汤牛角包