2012-06-24
又黎食啦~ 我同好友差唔多每两个月就会黎MR STEAK 度食一次,因为我地都好喜欢佢既鹅肝。上次黎既时候店员认得我地系忠实FANS, 免费有一杯FREE DRINK 添! 今次端午节正日黎,人果然较平时既周六为多~我地之前都系BOOK 7点半果场,准时到都未试过好似今次咁要排大长龙~ 餐厅要差唔多7点7、8先放人入去...好彩都算入座得快。入到去坐低,由于生蚝同埋鱼生人太多,今次先食热食。热食有红酒烩牛尾、海南鸡、冬荫功海鲜等,款式唔多,味道一贯水准。烧物都好食,有天妇罗、烧螺 (唔太新鲜)、烧虾等,和牛今晚水准一般。食完热盘,番转头食冷盘。佢既烟三文鱼不嬲都好好味,今次都唔例外;仲有个南瓜蓉虾都唔错~食完之后,的起心肝去鱼生度排队~ 师傅比既三文鱼好夸张~ 好大块,大到要转弯先摆到,口感十足! 鲜味就一般...我食左两块已经好似平时食寿司既八块! 多得很~~跟住,就系我地既主菜─ 鹅肝!! 真系好~好~食~呀~~~ 每次黎既水准都系一致! 好好食~~~~ 以佢既价钱,我地都觉得好合理。可能人多既关系,今次被安排坐系两台既中间,有少少迫,同埋,讲野好应声,变左无乜机会谈心,只系食食
食完热盘,番转头食冷盘。佢既烟三文鱼不嬲都好好味,今次都唔例外;仲有个南瓜蓉虾都唔错~ 食完之后,的起心肝去鱼生度排队~ 师傅比既三文鱼好夸张~ 好大块,大到要转弯先摆到,口感十足! 鲜味就一般...我食左两块已经好似平时食 寿司既八块! 多得很~~ 跟住,就系我地既主菜─ 鹅肝!! 真系好~好~食~呀~~~ 每次黎既水准都系一致! 好好食~~~~
以佢既价钱,我地都觉得好合理。可能人多既关系,今次被安排坐系两台既中间,有少少迫,同埋,讲野好应声,变左无乜机会谈心,只系食食食~~ 如果早D到,应该个位可以好少少。
都几满意! 希望继续保持水准!