2019-06-05
反应两极嘅拉面闲日夜晚入去都要排5-10分钟先可以去部机买飞,好似日本咁,买咗飞先可以排队入座,舖头唔大,买完企系一边等好似chur 人快啲食完咁,又会阻住人岀入,但都好过企岀街无冷气咁等。大概等左10分钟左右,就轮到我哋入座了,叫咗一人一碗拉面 + 和牛饺子,咁就400 蚊了。上菜嘅时候师傅会大喝一句再递到你你手上,成件事好西式,而家都愈嚟愈兴咁样,有啲餐厅嘅绰头就系咁,不过香港人比较内敛,唔系个个都能够接受呢一个方法,好似我𠮶日去我都有少少俾佢吓亲,佢见到我个样都有啲惊所以有特登细声啲。食物质素嘅话就真系几两极,好似我觉得个饺子同个拉面都几好食,朋友就觉得好一般,可能系我本身钟意比较硬身嘅面,同埋呢一只味道嘅汤,我又觉得唔错,如果无咁贵会想再食多几次,但佢又啱嘅,有好多拉面舖都做得好食,但收费无咁贵,尤其佢觉得个和牛饺子要系好普通但好贵,我认同个饺子系煎得麻麻,个look, 但个馅料我有几钟意食㖞,但系真系有啲贵,事实系用食物质素去比嘅话,系overpriced 嘅。真心畀咁贵去食第二次嘅,应该都系想食碧咸食过嘅拉面系点,同埋感受一下师傅𠮶种热情。