2023-12-10 5061 浏览
今日无计划咁去咗间街边小店,气氛舒服得嚟又悠闲,打开菜单心谂:梗系要嗌啲平民又招牌嘅野来试吓喇!首先系啲炸鸡翼,炸得金黄香脆,啖啖肉肉感十足,啲辣椒粒撒落去,微辣得嚟提味正!食落去卡滋卡滋咁,真系"口水流晒一地"!讲到呢间铺,佢哋个鱼蛋粉唔得了,鱼蛋Q弹得滑溜,弹到几乎要自问系咪漫画入面跳出嚟嘅角色😍。同个汤底更加系绝配,汤头清甜之余又有啲嘢讲,啲花椒洗牙荡齿,啱哂爱啖咸嘅香港人口味。最后,好戏喺后头—啲煎蚝饼!外皮煎到恰到好处,返到屋企个热度重有;蚝味鲜美,肥美得滞,真系"又食过瘾"!摊开个饼一睇,蚝同蛋浆嘅比例啱啱好,唔会象征性咁得个蛋味。整体嚟讲,呢次食经验真系正👍,店家小姐劲nice,下次有时间,我一定会再拉埋班friend嚟开餐! 🍖🍤🍚