🔅Cohee🔅粉岭🔅咖啡店🔅呢个绝对系小编嘅口袋名单no. 1,每次去附近做野辛苦完就会来一个人咖啡,轻松一下!饮杯靓咖啡绝对会令人更有动力做野~ 位置系旧粉岭裁判法院,系青年学院隔离,有次去到仲见到 #毒舌大状 庆功/记招,餐厅又有法院特别menu,好有趣~🎵俾几分钟手足,不如听住佢点唱嘅 per se 「孤独之塔」一边睇呢个post🎵咖啡店咖啡入口好舒服,烘焙感唔太重,好适合做 lunch的 light coffee💕 我曾经叫过奶啡,flat white latte,亦有叫过creamy black,一层咖啡泡配斋啡,多左一重咖啡香,亦令expressio嘅豆香多层次展出,唔错~食物我都试过唔少~:💠 柚子烟鸭胸配bagel贝果~餐厅处理面包其实好好,有自己新鲜整嘅酸种面包 sourdough同 bagel,配上各种toppings,相信系佢嘅皇牌set~今次我拣左烟鸭胸、牛油果、柚子酱,超强配搭!烟鸭胸佢煎过/烤过,所以个脆边佢处理得好好~💠 慢煮鸡胸沙律配柚子醋汁鸡胸非常嫩滑,我觉得个醋味唔会太强,沙律份量刚好亦唔会有任何草味~💠 刁草烟三文鱼扁意粉非常creamy,三文鱼份
🔅Cohee🔅粉岭🔅咖啡店🔅

食物我都试过唔少~:

💠 柚子烟鸭胸配bagel贝果~

💠 慢煮鸡胸沙律配柚子醋汁

💠 刁草烟三文鱼扁意粉
非常creamy,三文鱼份量都好多,加上食用花,同埋爆汁嘅三文鱼籽,好美观,又好好味~系我自己会再加黑胡椒再调调味,好食~

💠 Injustice 日式温泉蛋
法庭系列 menu!有呢个叫冤枉嘅蛋料理😂 其实系食gimmick,不过我食得开心

CoHee
网上订座即赚Rice Dollars
网址: https://s.openrice.com/QrbS0tQaB00~uZ5MGAA
地址: 粉岭马会道302号地舖
电话: 66990898
=====================
#毒舌大状 #圣诞黄店宣传系列 #咖啡 #咖啡店 #cohee #coffee #hkcoffee #hkcafe #hkgirl #kazyyfanling #kazyycoffee #kazyycafe #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #goodfood #sourdough #bagel #salmonpasta #香港法庭 #旧粉岭裁判法院 #青年学院 #黄店 #黄色经济圈