经朋友介绍去左呢间上楼大排档试下, 本身食物水准唔错, 上openrice睇食评都是好的. 但如果一间经营手法令人有怀疑食店. 想我再帮衬都好难.  揾姐姐落order是手写单(写食物no)之后出张电脑单俾我地, 我望一望后大致上都是我地落的食物就开始同朋友开开心心吹水, 陆陆续续上菜觉得味道唔错. 到我再想睇下有咩未上来时, 今次睇到张单最尾二项打了"海杉斑", 急急出柜台叫对方截单. 柜台有两位部长扯猫毛咁. 第一个答我的笑笑口同另一位讲 "人地唔系要海杉斑 改番虎杉俾人啦, 条海杉千几蚊呀". 另一位即改单. 我又好怒又好笑, 我讲我从来无落过鱼我都唔食鱼, 你揾番姐姐落的手写单我睇我地底叫左咩野.  另一个部长话唔洗咁紧张无食过唔会收你钱的.  你家阵紧系咁讲啦, 到条鱼上左来又或我地饮多两杯无留意古惑位夹左啖来食时就唔系呢回事了.  再睇番之前食评 12/2023 原来都有两编关于呢间野怪招手法, 只是今次我地好彩咋我地实际叫佢招牌椒盐粟米 $58, 再谂就算真系一时错手入错NO最多都是变下咕噜肉, 椒盐鲜鱿, 点会由椒盐粟米跳左去千几蚊的海杉呀

2024-07-16