2022-11-27 1228 浏览
之前喺台湾淡水食过一次,𠮶种味道念念不忘🤣经过筲箕湾东大街见到就忍唔住试吓,开盒已闻倒好香蛋味😋🤌🏻流心芝士蛋糕打开都系好香浓既蛋香味,呢种古早味好吸引,感觉好有台湾味🤣不过芝士状态唔够半溶,切开无想像中咁流心,可能我太晏先买,如果岩岩出炉应该会好好多😎蛋糕面层口感唔算太甜,内层松软无比😋🤌🏻日式芝士蛋糕由于流心芝士蛋糕卖剩半旧🤣所以决定叫多一个蛋糕,佢唔系古早味但一样好食😋水份多有弹性🤣呢个水润度真系好好味,放完雪柜冻一冻好似仲好食🤣🚩 Andy's 烘焙坊 (筲箕湾)筲箕湾筲箕湾东大街59-99号东威大厦地下6A-2号舖#addifoodie #addifoodie筲箕湾#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去处 #周末好去处 #goodfood #周围食 #香港插画 #情侣美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #爱情插画 #芝士蛋糕 #古早味

之前喺台湾淡水食过一次,𠮶种味道念念不忘🤣
经过筲箕湾东大街见到就忍唔住试吓,开盒已闻倒好香蛋味😋

🤌🏻流心芝士蛋糕

🤌🏻日式芝士蛋糕

🚩 Andy's 烘焙坊 (筲箕湾)
筲箕湾筲箕湾东大街59-99号东威大厦地下6A-2号舖

#addifoodie #addifoodie筲箕湾
2022-11-26
10 分钟 (外卖自取)
  • 流心芝士蛋糕