2021-04-17 39 浏览
我好少写食评,今次推动我写食评嘅原因就是Carol 同 Ming 哥两位嘅人情味!当然重点系佢地嘅古早蛋糕真系好好、好好食!我无意中喺社交平台见到有朋友分享「囍源古早蛋糕」仲要见到有好多唔同口味,于是就Like左个Page......原来佢地会不时做直播去介绍蛋糕口味同征询大家意见去创新不同口味嘅古早蛋糕,我觉得佢地真系好有诚意。终于喺阿太(Ming哥太太)生日嘅依日,我试左佢地嘅巨无霸班兰芋泥古早蛋糕!双层蛋糕系从未在其他铺头试过,好期待!返到屋企就慢慢拎出黎睇下,的确好重手又好靓!切开左都好实净,以为唔太软熟......点知.......哗!松软无比!唔系讲笑,食既时候真系有淡淡芋泥嘅味道,完全系同古早蛋糕嘅蛋味好match嘅味道。唔识形容!又软又松又香,好正啰!我后悔我只买左一个咁少,下次真系要买多个!我一家四口,秒杀左个班兰芋泥古早蛋糕啰!囍源古早蛋糕的确令我对古早蛋糕有新嘅体会,有古早蛋糕嘅味道,同时又加入左创新嘅元素⋯⋯期待下次试试其他味道!后记:其实我本身想预订咖啡红豆古早蛋糕,点知十五分钟就订爆左!提提大家,Like and follow 社交平台 page 系为咗追踪

后记:其实我本身想预订咖啡红豆古早蛋糕,点知十五分钟就订爆左!提提大家,Like and follow 社交平台 page 系为咗追踪几时出蛋糕,如果想预订某啲味道真系要留意出post, 唔系就可能买唔到㗎嘞!当然留意埋佢地嘅社交平台直播都会有惊喜!
2021-04-17
外卖自取
$90 (其他)