2021-12-02
之前成日系湾仔都见到呢间餐厅 原来cwb都开左新铺! 即刻试试先😋北京烤鸭 ($188/半只)呢间餐厅最出名系烤鸭 点可以唔试! 一上菜热辣辣 D皮好脆口 肉仲收嫩滑 夹埋个皮同D酱 配料食 好正呀🤤🤤 餐厅仲会比D鸭皮点果酱食 好特别!😳 松子鱼 ($238)记忆中好少食北京烤鸭既餐厅有得食松子鱼 所以点都要点松子鱼! 最中意酸酸甜甜既野食🤣 呢个系必点!! 推介!!! 虽然淋左汁上去但个鱼皮都仲系好香脆!😋😋 入面仲有好多肉 隔左一阵食都仲好热辣辣😋 店员好细心 会等我影完相先再帮我地切南翔小笼包 ($58)食上海菜又点少得小笼包呢! 😋😋 有6个 3 个share岩岩好 唔洗争! 但系美中不足系个小笼包无咩汁 😢蟹粉捞面 ($168)真系好多蟹粉呀🤤🤤🤤 趁住仲系食蟹既季节 要食多D蟹黄蟹粉既菜式! 🤤 个面好有咬口 !! 3两下就哂🤣呢度地方干净阔落 又坐得舒服👍 带埋屋企人去食应该会好开心! 依家Openrice 订位仲有折!
北京烤鸭 ($188/半只)
松子鱼 ($238)
南翔小笼包 ($58)
蟹粉捞面 ($168)
依家Openrice 订位仲有折!