餐厅: 鮨燐
资讯:

2024-04-10 22 浏览
同男朋友庆祝生日,上网见到夜晚有个SET几底食有优惠。想食好小小就去预先BOOK定枱。当日去到全场座满。人气几高咁。我地睇过餐单后决定要2个寿司十三贯套餐。 一黎到就黎左个田园杂菜津沙律同日式蒸蛋,沙律新鲜爽口酸酸甜甜够晒开胃。日式蒸蛋热辣辣蒸蛋又够滑。 帆立贝 新鲜大粒够厚肉,加上小小青柠汁作调味。味道清新唔会抢过鲜味。深海池鱼,新鲜弹牙几新鲜仲想食多几件。赤贝够晒爽口弹牙,肉质结实有质感有甜味。墨鱼外层切花,轻轻烧过后有半熟口感,脆中带软。做法特别口感突出。疏子鱼肉质较其他鱼肉淋身,但保持到鱼肉烧过既鱼香。而牡丹虾唔算大只但系够爽口爽甜。银雪鱼,好少可以食到生银雪鱼,呢到竟然有得食,烧过外层后油腻更加香口,鱼油更加丰富而且完全无任何醒味。马粪海胆,全新开一箱既马粪海胆,每片干身够冻,入口唔会散开。紫菜新鲜包著脆口唔会淋。拖罗,够晒肥味肉厚,入口即溶又无根,油脂丰富好滑溜好好食。一定要食既其中一件。酱油渍吞拿鱼,用酱油渍做法加入咸鲜味,中吞拿鱼鲜红无根。手卷系吞拿鱼蓉配切好既葱花同黄萝卜,入口软软糯糯,每口都系吞拿鱼蒸,回味无穷。 呢到职员好勤快,好主动为我地加茶水。最后送上杏仁咖啡

深海池鱼,新鲜弹牙几新鲜仲想食多几件。
赤贝够晒爽口弹牙,肉质结实有质感有甜味。

酱油渍吞拿鱼,用酱油渍做法加入咸鲜味,中吞拿鱼鲜红无根。

呢到职员好勤快,好主动为我地加茶水。最后送上杏仁咖啡雪糕,小小一杯但好好食入面食到粒粒杏仁粒。