2018-08-10
夜晚7点黎到即刻有位,黎呢度当然系想食小笼包同生煎包,平时食上海野必食咖麻灌汤小笼包$34平时出面食既系一笼6只,呢度就4只但就大只dd, 系几好味,多汁肉甜,最紧要系趁热食上海生煎包 $18呢个包系招牌菜啦,仲有张图画教你点食,都系好多汤系入面,同小笼包有得挥。几好既系可以两个咁叫,有时d店要叫4个,两个人食两个会饱,呢家一人一个几好鸡丝粉皮 $33虽然几好味个麻酱汁,但鸡肉既味就麻麻,同埋系鸡柳肉咁,同想像既鸡丝太大分别炸酱面面太淋,同埋似肉燥面多d,肉粒都偏肥,好腻呢个葱爆牛肉都几好味,好浓味,朋友话葱好食过牛肉,送饭食一流。可惜个菜饭真系太离谱,第一次食到咁流既菜饭,得d菜碎粒咁,咬都咬唔到一粒菜,睇张相都见唔到菜可能因为我本身真系几中意食菜饭,见到佢呢个菜饭真系呆左整体黎讲系得小笼包同生煎包几好食,但都未至于好食到要再黎,其他食物真系一般。虽然呢个价钱铜锣湾黎讲系平,但好味又唔贵既上海菜仲有好多选择。
灌汤小笼包$34
上海生煎包 $18
鸡丝粉皮 $33
炸酱面
面太淋,同埋似肉燥面多d,肉粒都偏肥,好腻